Rob ve Ma'nın bir konfresansta yaptığı uygulamalı konuşmanın video kayıdı.
http://www.youtube.com/watch?v=djsDHkRJN4cAnlayabildiğim konuşmaları özeti

Önce toprağın neminin nasıl kontrol edileceğini anlatıyor. Afrika menekşelerinin toprağı ıslak değil, nemli olmalı. Kontrol etmek için avuç içinde sık, su akıyorsa ıslaktır. Ya da saksıya boşalt, toprak hemen dağılıyorsa nem uygundur gibi.
Yanlış anlamadıysam kullanacağınız toprağı önce sıcak su ile yıkayın diyor. Çelik olarak kullanacağımız yaprağın yıkanmasını öneriyor. Rob şüpheli bir durum varsa yıkayın dese de Ma hepsine uygulayın diyor. Yöntem ise önce 10 ölçü su 1 ölçü çamaşır suyu ile hazırlanan karışımla yıkıyoruz , sonra sabunla suda yıkayıp duruluyoruz.
Özellikle dışardan satın aldığımız ya da hediye gelen çeliklere uygulanmasını faydalı olacaktır.
Daha sonra çeliğin hazırlanışını ve dikimini anlatmış. Bu bölümü görsel kayıt net olarak tarif ediyor
Bu yöntemin avantajı , kesmeden dikilen yapraklarda 1-2 yavru alınırken kesince 4-8 yavru alınabiliyormuş. Daha az yer kapladığı için keserek seraya almanın avantajını anlatıyor. Bir de aynı sera kabına daha fazla saksı yerleştirmek için dikdörtgen saksıların ideal olduğunu söylüyor.
İlknur'cum, maille yolladığın bu link için teşekkür ediyorum.
Ben bir yaprakla denedim , sonuçlarını paylaşırım.